Väliaikaraportti Intiasta

Stefanus-projektin kautta olemme saaneet olla tukemassa vainon alla eläviä veljiämme ja sisariamme Intiassa. Projekti saatiin päätökseen kesällä 2019 ja viimeisimpiä raportteja Intiasta odotetaan saapuvaksi joulukuussa 2019. Tässä väliaikaraportissa kerromme viimeisimmän, 10 000,00 euron tukierän avulla rakennettavasta kyläkirkosta vainotun alueen seurakunnalle.

 

Kylässä työtä tekevä lähetti, Rajesh, syntyi heimoalueilla asuvaan perheeseen. Perhe harjoitti erilaisia alkuperäisuskontoja ja traditioita. Noituudella on hyvin vahva vaikutus alueella. Paikalliset noidat ovat todellisesti yhteydessä riivaajahenkien kanssa niin että miesnoidat saattavat puhua naisen äänellä riivaajahenkien vaikutuksesta, tai noitien rukousten kautta jopa sikiöt kuolevat äitinsä kohtuun.

 

Alueella on vakava alkoholiongelma. Alkoholina käytetään palmupuun maitoa. Monet eivät kykene lainkaan aloittamaan päiväänsä ilman pakollista annostaan tuosta päihdyttävästä juomasta. Seutu on hyvin köyhää ja takapajuista.

 

Rajesh tuli kosketuksiin evankeliumin kanssa ollessaan 18-vuotias. GTSSS:n lähettipastori Jayaraju vei evankeliumin tähän kylään. Kylän väestö vastusti hänen työtään, mutta Rajesh tuli evankeliumin koskettamaksi ja antoi elämänsä Jeesukselle. Rajesh kulki tästä eteenpäin joka sunnuntai 20 kilometriä veli Jayarajun luo kuullakseen enemmän Jeesuksesta. Tästä raivostuneena Rajeshin perhe ja sukulaiset heittivät hänet ulos perheestään ja kylästä.

 

Rajesh kulki hädissään veli Jayarajun luo, jokka otti hänet hoiviinsa. Rajesh auttoi häntä työssä ja kasvoi hengellisesti. Jumala laski hänen sydämelleen kutsun sielujenvoittajaksi. Vuonna 2011 Rajesh tuli Armon Palavan Sydämen Raamattukouluun, josta hän valmistui helmikuussa 2012. Pian tämän jälkeen hän meni naimisiin uskovan nuoren naisen kanssa.

 

 

 

Huhtikuussa tämä nuoripari lähti Rajeshin entiseen kotikylään aloittamaan evankelioimistyötä. Nuoret paastosivat ja rukoilivat kymmenen päivän ajan ja ryhtyivät sen jälkeen julistamaan evankeliumia. Kahteen vuoteen kukaan ei vastaanottanut Jeesusta ja vastustusta oli paljon, jopa pahoinpitelyjä. He rukoilivat masentuneina: "Herra, pitäisikö meidän jättää tämä alue?" Herra rohkaisi heitä ja vakuutti, että hän tulee vielä pelastamaan monta sielua tältä alueelta.

 

Vihdoin kolmen vuoden työn jälkeen yksi sielu toisensa jälkeen antoi elämänsä Jeesukselle. Nyt seurakuntaan kuuluu jo noin 60 pelastunutta ja kastettua perhettä! Seurakunta on alueen ensimmäinen seurakunta ja se kokee paljon fyysistä ja henkistä vainoa. Seurakunta on rakentanut itselleen savikirkon, mutta sen bambunlehdistä tehty katto vuotaa sateella ja osa katosta on muutenkin romahtanut. Seurakunta on rukoillut Jumalaa saadakseen pysyvän kirkkorakennuksen. Uskovat ovat valmiita tekemään työtä rakentamisen vaiheissa, mutta avuksi tarvitaan ammattitaitoisia muurareita, sähkömiehiä ja rakentajia, jotka tietävät, miten rakennus tulisi valmistaa, sekä sementtiä, terästä, tiiliä, ovia, ikkunoita, kattomateriaaleja, lattiamateriaaleja ja niin edelleen.

 

Ympäristöseudulla on paljon vaikeasti tavoitettavia pieniä kyliä syvällä metsässä. Näissä asuu yhteensä noin 5000 perhettä. Rajeshin seurakunnalla on suuri näky tavoittaa ympäröivien kylien asukkaat evankeliumilla. He rukoilevat 500:n ihmisen pelastumista seuraavien 5-7 vuoden aikana. Tälle palavalle seurakunnalle rakennamme rukoushuoneen, johon mahtuu jopa  yli 400 ihmistä kerrallaan. Tämän lisäksi paikalle rakennetaan myös Jeesus-kaivo ja saniteettitilat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

  TULE MUKAAN TYÖHÖMME  

  Olet lämpimästi tervetullut mukaan Palavan Sydämen ystäväjoukkoon. Lue lisää oheisesta linkistä.  

PALAVA SYDÄN

Osoite:

Puhelin:

Email:

Aleksanterinkatu 8

64260 KASKINEN

044 376 8968 (Ark. 9-16)

posti@palavasydan.fi

LAHJOITA

IBAN: FI64 4963 0010 0618 25
BIC: ITELFIHH
Viite: 123

Rahankeräyslupa ja toimeenpanoaika: POL-2015-8787, 1.1.2016-31.12.2017
Toimeenpanoalue: Koko maa lukuunottamatta Ahvenanmaata
Käyttötarkoitus: Kotimaan julistustyöhön, sekä lähetystyöhön ulkomailla.

SOME

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

PALAVA SYDÄN

Osoite:

Puhelin:

Email:

Kauppa:

Aleksanterinkatu 8

64260 KASKINEN

044 376 8968 (Ark. 9-16)

posti@palavasydan.fi

www.palavansydamenkauppa.fi

SOME

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

TILITIEDOT

Tili:

BIC:

Saaja:

Viite:

FI64 4963 0010 0618 25

ITELFIHH

Palavan Sydämen Säätiö

123 (julistustyö), 1122 (lähetystyö)

Rahankeräyslupa: RA-2020/76

Keräysaika: 28.1.2020-27.1.2022

Toimeenpanoalue: Koko maa poislukien Ahvenanmaa

Käyttötarkoitus: Säätiön tarkoituksena on hengellisen elämän elvyttäminen ja vahvistaminen, sekä kristillisen elämänkatsomuksen juurruttaminen Suomessa ja ulkomailla.

Kertyvät varat käytetään kotimaan julistustyöstä aiheutuvien kulujen kattamiseen (julistustyöntekijän palkka, tiedotuskulut ja tilavuokrat). Lisäksi kertyviä varoja voidaan käyttää ulkomailla tehtävään aineelliseen ja hengelliseen lähetystyöhön.