top of page

Kirkon avajaiset Intiassa


Raportti yhteistyöjärjestömme johtajalta (nimi jätetty pois kiristyneiden vainojen takia):


"Ylistän Jumalaa kertoessani teille, että olemme 24.6.2020 suuresti iloiten avanneet kirkon Chinthaguppan kylään pastori Rajeshille ja hänen perheellen.


Koronaviruksen takia tapahtumien järjestäminen oli kiellettyä 8.6. asti. Välittömästi sen ollessa mahdollista järjestimme kirkon avajaiset, sillä pastoriperhe ja koko seurakunta odottivat sitä herkeämättä.


Saavuin tiimini kanssa kylään yhdeltä iltapäivällä. Oli häkellyttävää nähdä, miten suuri rakkaus ja into pastorien ja uskovien sydämessä oli tätä tapahtumaa kohtaan. Uuden kauniin kirkkorakennuksen lisäksi he olivat koristelleet kaikki kylän kadut toivottaakseen ihmiset tervetulleiksi avajaisiin. Meidät otettiin vastaan suuresti iloiten ja lämpimästi Jeesuksen nimessä. Ulkona oli noin 35 astetta lämmintä. Ihmiset seisoivat kirkon pihalla peittäen kasvonsa joko maskeilla tai sarilla.

Pastori Rajesh, hänen perheensä ja minä avasimme kirkon paljastamalla laatan, jossa lukee Palavan Sydämen Säätiön nimi. Sen jälkeen leikkasimme nauhat pääsisäänkäynnin ja saniteettitilojen edestä ja astuimme sisään rakennukseen ylistäen ja kiittäen Jeesusta.


Kokoonnuimme juhlajumalanpalvelukseen uuteen kirkkoon. Ollaksemme varovaisia pyrimme pitämään riittävästi etäisyyttä välillämme. Osa joutui istumaan ulkopuolelle pystytetyssä teltassa. Julistin Jumalan sanaa ja kerroin myös, miten Jumala mahdollisti kirkon rakentamisen Palavan Sydämen Säätiön kautta. Välitin teiltä erityiset terveiset lähettiperheelle ja kaikille uskoville. Tilaisuuteen osallistui noin 400 ihmistä ja saimme kokoontua Jumalan rauhassa ja varjeluksessa.

Oli ilo nähdä, miten kaikki rakennuksessa oli viimeisteltyä, sähköt, tuulettimet ja valot olivat kaikki asennettuina. Tämä oli ensimmäinen näin suuri kirkkorakennus, jonka sain olla avaamassa kuluneiden 25:n vuoden aikana. Yleensä heimoalueiden kirkot ovat pieniä, mutta tämä kirkko on yli kaksi kertaa muita kirkkoja suurempi. Sisään mahtuu kerrallaan helposti yli 400 ihmistä!

Asukkaat tällä seudulla ovat hyvin köyhiä, mutta rikkaitta rakkaudessa ja yhteydessä Jeesukseen. He iloitsevat suuresti, että Herra on siunannut heitä näin kauniilla kokoontumistilalla. Tämä kirkko on alueen ensimmäinen kristillinen kirkko kautta historian ja veljemme pastori Rajesh on alueen ensimmäinen kristillinen lähetystyöntekijä. Hän jakoi tilaisuudessa todistuksensa siitä, kuinka joutui vainotuksi ja kävi lähellä kuolemaa. Hädässään hän huusi Herraa Jeesusta avukseen. Tänä avajaisten päivänä hän kyynelehti onnesta. Hän perheineen ovat sydämestään kiitollisia Herralle. Tilaisuuden jälkeen joitakin uusia ihmisiä tuli eteen ja halusi antaa elämänsä Jeesukselle.


Avajaisten jälkeen tapasin joitakin nuoria, jotka ovat avainhenkilöitä seurakunnan palveluksessa. He palavat Jeesukselle ja sain rukoilla heidän puolestaan.


Avajaisjuhlallisuudet päättyivät juhla-ateriaan, jonne saapui avajaisissa olleiden 400:n henkilön lisäksi noin 200 ei-kristittyä. Yhteensä yli 600 ihmistä nautti ruuasta ja keskinäisestä kanssakäymisestä."Rajeshin lähettiperhe ja kaikki rakkaat uskovaiset haluavat välittää
suuret kiitoksensa koko Palavan Sydämen ystäväkunnalle heidän avustaan!


bottom of page